Официален сайт на републиканския джетски шампионат

Как да участвам

КАК ДА УЧАСТВАМ

Всеки, който желае може да се запише и да участва в състезание от Републиканския шампионат по джетски обявено в календара. Можете да участвате както с Ваш собствен джет, така и с нает от познат или от организаторите на състезанието. За повече информация относно наемането на джет вижте в страницата „Наемане на джет“ .

Всеки, който попълни формата за участие, която се намира в долния край на тази страница, трябва да я изпрати на info@jetski.bg

Препоръчваме Ви преди да вземете това решение да се запознаете с Правилника на Републиканския шампионат по джетски и да разгледате подробно информацията в сайта ни, за да се уверите, че състезанията с джетове ще ви допаднат.

За хората без опит в състезанията с джетове препоръчваме да започнат участието си в категория Runabout Novice Stock до 110к.с., в която участват всички начинаещи в този спорт и джетовете са ограничени до 110к.с. мощност на двигателя без право на модификации.  Има и няколко други състезателни категории, за които можете да разгледате секцията „Категории“ както и Правилника. Няма ограничения и всеки може сам да избере категорията, в която иска да се състезава, но е препоръчително предварително да се запознае с правилата на всяка една категория и нивото на останалите състезатели в нея. Има ограничения единствено за професионалните състезатели, с доказан опит в джетски спорта, които нямат право да се състезават в категорията на Начинаещите Runabout Novice Stock до 110к.с.

Какво трябва да направя ако искам да участвам в състезание с джетове?
Ако вече сте взели това решение, прочели сте Правилника и сте си осигурили джет за някоя от категориите можете да се запознаете със състезателния календар и да видите кога е следващото състезание. Обикновено състезанията се провеждат в открито море на различни трасета от типа closed course. Организаторите задължително осигуряват минимум един ден за свободни тренировки преди състезанието.
Задължително е преди да всяко състезание да се запишете за участие!!! Това можете да направите както по интернет през формата за контакти на сайта ни, така и на място в деня за тренировки или непосредствено преди самото състезание. За целта е необходимо единствено да попълните декларация за участие с вашите имена, дата на раждане и кратка информация за джета ви и категорията/ите, в които искате да участвате. За вас и за самите организатори е много по-сигурно да се запишете за участие предварително преди деня на старта, което улеснява значително организацията и на двете страни – участник и организатор. В международните състезания по джетски заявката за участие в състезание се изпраща от няколко седмици до месеци преди самото състезание, защото организацията на едно състезание зависи много от броя на участниците в него, затова колкото по рано се запишете за състезание, толкова по-голям шанс ще имат организаторите да направят състезанието по-хубаво за вас самите. Уважавайте тази нужда на организаторите и се записвайте предварително за участие във всяко състезание от календара! Освен това организаторите имат право и събират такса за участие в повечето състезания, която е значително по-ниска ако се запишете предварително, а не в деня на самото състезание.

След като сте се записали за участие ви съветваме да пристигнете колко се може по-рано и да се възползвате от правото си на свободни тренировки, по време на които да опознаете спецификите на всяко едно трасе и да направите най-добрите настройки за вашия джет, за да спечелите надпреварата.

Състезанията с  джетове са екстремен спорт и като всеки друг моторен спорт крият своите рискове. Затова е нужно предварително да се снабдите със защитна екипировка. Спасителната жилетка е напълно задължителен аксесоар за всеки, който кара джет, така че без такава няма да бъде допускани във водата и на трасето. Също така задължително е използването на предпазна каска в масовите стартове. Препоръчваме ви за ваша сигурност и удобство, което е и една от предпоставките за победа в едно състезание да се снабдите още с неопрен, противохлъзгащи обувки, ръкавици, протектори за колене, лакти и гръб. Всички професионални състезатели ползват такива.

Записали сте се за участие, имате джет и мотивация… какво остава освен да ви пожелаем успех… и нека по-добрите побеждават!

Свалете от тук Правилникът за участие, както и формата, която трябва да попълните, за да се запишете за участие!

Изтегли файлове
ENTRY FORM (1).doc Pravilnik (1).docx

Спонсори и партньори

petrol force Обзор Несебър Приморско Балчик Царево