Официален сайт на републиканския джетски шампионат

БЪЛГАРИН СТАНА 13 НА СВЕТОВНОТО ПО ДЖЕТСКИ

Шампионът на България по джетски Кристиян Киров се представи успешно на провелото световно първенство в Тайланд и зае 13 място в клас Novice Stock. Само лошият късмет и липсата на повече опит попречиха на Киров да се класира на по-предни позиции, но той изрази огромното си удовлетворени от участието си на Световното и е категоричен, че опита и уменията придобити в Тайланд ще му бъдат от полза занапред.
„Чувстваме се страхотно сред повече от 200 състезатели от над 40 различни държави, тук са и най-добрите в света, от които имахме какво да научим. Доста проблеми преди старта и квалификациите не ми дадоха възможност да се аклиматизирам по добре и да свикна с новия си джет. Имах късмет на първия старт на LCQ, макар че бях доста притеснен като за първи професионален старт в живота, защото дори не знаех как и кога се стартира, но след като всички тръгнахме се почувствах в свои води, успях да ги изпреваря още на първия завои и да поведа колоната, а след това просто трябваше да карам, за да задържа първото си място, което между другото беше и единствения ми шанс да продължа на финалите.

Много се радвам, че това стана и че направих още четири старта. Винаги успявах да стартирам добре, джетът ми беше достатъчно бърз, но липсата на какъвто и да е опит в такова състезание от моя страна и злата участ да отпадна в МОТО 2 поради авария не ми донесоха радостта от по-предна позиция в класирането, каквато според мен заслужавахме още тази година в Тайланд. Въпреки това се радвам много, защото без урока и крачката които направихме тук нямаше как да продължим напред. Надявам се на по-добри резултати занапред и дано България един ден да има своя джетски шамион в мое лице.“, коментира след завръщането си Киров.

Спонсори и партньори

Министерство на младежта и спорта Спорт Тото Кърджали Варна Приморско София Столица на спорта Царево